Sådan laver du korean barbecue 

Det kan sommetider være rart at prøve nogle nye retter og nye madvarer, hvis man føler, at det ofte bliver det samme, som man spiser derhjemme. Det kunne for eksempel være noget som koreansk barbecue, som du skulle prøve kræfter med. Her grilles forskelligt kød såsom kylling, oksekød eller svinekød og serveres med lækre sovser og marinader. Læs videre her, for at finde ud af, hvordan du laver koreansk barbecue. 

Dette skal du have fat i 

Der er forskellige ting, du skal have fat i, hvis du ønsker at lave Korean bbq. Det er for eksempel vigtigt, at du finder de forskellige saucer, marinader og dips, som der skal serveres sammen med det lækre kød. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du finder det forskellige kød, som skal grilles. Du kan for eksempel købe noget kylling, svinekød eller oksekød, da det oftest er dette, som bruges til koreansk barbecue. 

Husk også at tjekke, om din grill virker som den skal, hvis det er længe siden, at den er blevet brugt. Koreansk barbecue laves normalt på en kul eller gas grill – så hvis det er sådan en grill du har, er det denne, du skal bruge. når du har gjort dig et overblik over alle disse ting, handler det sådan set bare om at finde ud af, hvad du gerne vil købe til din egen koreanske barbecue. 

Overvej disse saucer og dips 

Koreansk barbecue serveres normalt med forskellige saucer og dips, som er med til at gøre kødet endnu mere lækkert. Det er for eksempel noget som sursød sovs, der ofte serveres. Sursød sovs passer især godt til kylling, så hvis det er kylling, som du steger, kan du servere det med denne sauce til. 

Du kan også overveje at købe noget sojasovs, da dette også oftest serveres, når man laver koreansk barbecue. Sojasovs passer godt til en række forskelligt kød, og vil derfor helt sikkert være lækkert at bruge til det kød, som du skal grille. Noget andet du også kan overveje at købe er marinade til kødet, som du skal grille – det vil nemlig være super lækkert med en god marianede, så kødet får lidt ekstra smag.

Husk dette, når du skal grille

Når du først har fået samlet alle de ting, som du skal bruge til at lave koreansk barbecue, handler det faktisk bare om at grille kødet. Det er dog en god ide at lade det marinere i et stykke tid inden, så det kan få en masse smag, inden det grilles. 

Når du skal i gang med at grille det forskellige kød, kan det måske godt virke en smule forvirrende – det kan derfor være en god ide at holde godt øje med kødet, og huske at kigge til det, mens det griller. Dette kan nemlig være med til at give dig en lidt bedre ide om, hvornår kødet faktisk er færdigt. Dette er altså guiden til dig, der vil lave koreansk barbecue.