Det gode formål og den gode kollega

Uanset om der er tale om en virksomhed der arbejder i det fri dagen lang, eller det omhandler en virksomhed der arbejder indendørs, så er det nødvendigt at der er en arbejdsmiljørepræsentant til stede for alle arbejdspladser der har mere end 10 ansatte. En arbejdsmiljørepræsentant skal udvælges af arbejdspladsen ved et valg og sidder for to år. Dog er det ikke lige til at gå direkte i gang med arbejdet, da der først og fremmest skal fuldføres et arbejdsmiljørepræsentant kursus. Kurser for arbejdsmiljørepræsentanter kan findes hos https://arbejdsmiljoegruppen.dk/ og derefter er det bare at gå i gang med jobbet der indebærer den nye flotte titel. 

Her er formålet med en arbejdsmiljørepræsentant 

Der er en grund til at der findes kurser for arbejdsmiljørepræsentanter, da der er ret store opgaver og ansvar der følger med titlen. Det er lovpligt at gennemføre kurser for arbejdsmiljørepræsentanter for at få et grundigt indblik i, de opgaver som en AMR kan komme til at stå overfor. Du skal først og fremmest kunne stå til rådighed for dine kolleger og sikre et fornuftigt arbejdsmiljø med fokus på sikkerheden. Du skal være tilgængelig telefonisk eller på mail og når arbejdstilsynet vil komme forbi for at besøge virksomheden, er det dig som arbejdsmiljørepræsentant der bliver spurgt efter. 

En arbejdsmiljørepræsentant skal forebygge skader på arbejdspladsen 

I kurser for arbejdsmiljørepræsentanter lærer du hvordan du skal være med til at sikre, at der ikke er nogle at dine kolleger der kommer til skade på arbejdspladsen. Dine kolleger eller medarbejdere skal kunne komme til dig hvis der er opleves problemer med det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø og her skal du vide præcis hvad du skal gøre, eller i hvert tilfælde hvilken instans du skal kunne gå til, hvis det bliver nødvendigt. Du vil som arbejdsmiljørepræsentant indgå i en gruppe af der kaldes en arbejdsmiljøgruppe, hvor du skal være med til at have indflydelse på ledens i forhold til arbejdspladsens arbejdsmiljø og videretage eventuelle kommentarer og observationer fra dine kolleger. 

Det kan du komme ud for at opgaver som arbejdsmiljørepræsentant 

Når du har deltaget i kurser for arbejdsmiljørepræsentanter, så vil du også vide lige præcis, hvordan du skal forebygge, risikovurdere og eventuelt håndtere arbejdsskader. Dette vil være normale opgaver for en arbejdsmiljørepræsentant og da dette kan være lidt af hvert, så er det godt at du er klædt godt på med kurser for arbejdsmiljørepræsentanter inden at du får alvor går i gang med at skulle sikre en sund og sikker arbejdsplads for dig selv og alle dine kolleger. 

En arbejdsmiljørepræsentant skal udarbejde den lovpligtige arbejdspladsvurdering 

Efter at have deltaget i kurser for arbejdsmiljørepræsentanter, så vil du også bliver godt rustet til at kunne udføre og udarbejde de lovpligtige arbejdpladsvurderinger. Denne skal som minimum fornyes hvert 3. år og derfor vil der i din periode for minimum 2 år ad gangen, være stor sandsynlighed for, at det er dig der kommer til at udarbejde lige præcis denne opgave i samarbejde med arbejdsmiljøgruppen.