Gode steder at fiske

Vi lever i Danmark, og er dermed omgivet af vand til alle sider, og dermed er der glimrende muligheder for at få noget på krogen ved vandkanterne, om du bor det ene sted eller det andet.

Og om du er til at fiske langs kysten eller ved et vandløb, eller en sø, så er der noget at komme efter mange steder.

Du skal blot lige lære reglerne for, at du må fiske de forskellige steder, og til at starte med drejer det sig om et lystfiskertegn, ud over det kan der være lokale regler for, at du skal have et fiskekort, før du må gå i gang, der findes også såkaldte fredningsbælter, hvor der slet ikke må fiskes, og der er også perioder på året, hvor specifikke arter ikke må fiskes.

Varde Å

Ligger ved sammenløbet mellem Ansager Å og Grindsted Å, den er 40 km lang og løber gennem Varde, og udløber nord for Esbjerg i Ho Bugt.
Her kan du fange: Gedde, snæbel, stalling, bækørred, laks og havørred

Rørbæk Sø

Ligger mellem Thyregod og Nørre Snede i Midtjylland, tæt på den jyske højderyg, lige der hvor landets største åer, Gudenåen og Skjern Å har deres udspring.
Her kan du fange: Gedde, sandart, aborre, brasen, og andre forekommende ferskvandsfisk

Aalsbogaard Lystfiskersøer

Ligger på Fyn mellem Odense og Middelfart, her findes der i alt 3 søer med veje, så det kan lade sig gøre at køre rundt om søerne, og ikke nok med det, der sættes jævnligt fisk ud, så du kan være sikker på altid at kunne fange noget.
Her kan du fange: Karper, gedder, kilde- og bækørred og ål.

Isefjorden

Ligger som en lang vandtunge ind i Sjælland nordfra, og er ca. en times kørsel fra hovedstaden, og er i virkeligheden Danmarks næststørste fjord, et godt sted er Vellerup Vig på østsiden af fjorden.
Her kan du fange: Isefjorden er mest kendt for havørredfiskeri, men du kan også sagtens fange hornfisk og skrubber.

guide til fiskeri

Nordfyn

Hele nordsiden af Fyn er et slaraffenland for at kunne fange en del forskellige fisk, og kystlinjen er lang.

Hvis du ikke selv er frisk på at tage ud på egen hånd for at finde de bedste steder, så kan du faktisk finde fisketure hvor I kan tage sammen ud på en båd hvor der følger en guide med, og der er alt det udstyr, I har brug for til at få en god fiskedag ud af det.

Hvis du ikke ved, hvordan du skal komme i gang

Der er altid råd og vejledning at hente, de fleste lokale steder har deres egen lystfiskerforening, eller laug, hvor du kan henvende dig, hvis du er interesseret i at komme i gang, og igen – du behøver ikke vide alt, eller have alt udstyr i verden for at give den gas ved vandet. Det kræver blot lyst, motivation og tid, og så måske at du interesser dig for fisk, det er altid sådan, at du kan give det en chance og se, hvad det er, til at starte med.