Sådan vælger du den rigtige fiskestang, som passer til dine behov

Er du nybegynder inden for fiskeri, men ønsker at begynde på fritidsinteressen? Så er det blot at starte på indsamlingen af udstyr, så du snart kan komme ud og fiske for første gang.

Ligesom alle andre sportsgrene, kan du hurtigt stirre sig blind i det store udvalg af udstyr, som findes derude. Derfor kan det være godt at undersøge mulighederne først. Det er ikke altid, at du behøves alt udstyr fra starten. Indenfor fiskeri vil noget af det vigtigste udstyr være en fiskestang. Derfor er det også en god idé at starte der, når du skal købe udstyr til fiskeri.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge den rigtige fiskestang?

Der er to begreber, som kan være en fordel at kende, så du vælger den rigtige fiskestang. Der er tale om de to begreber kastevægt og aktion. For at din fiskestang ikke går i stykker, er det vigtigt at vide, hvor meget du må have på din agn og i den forbindelse kastevægten.

Der er nemlig få forskellige i vægten, som kan medføre til en knækket fiskestang. Til gengæld må vægten heller ikke blive for let. Så risikerer du nemlig, at stangen ikke vil bøje sig nok, og så kommer linen ikke ret langt ud. Derfor er det vigtigt at have styr på kastevægten, så du får den rette vægt på.

Det andet begreb er aktionen. Aktionen har betydning for både hvor hurtigt og hvor voldsomt, du skal kaste. En langsom aktion vil medføre til rolige kast, og det omvendte vil medføres ved en hurtig aktion. Sådan vælger du den rigtige fiskestang.

fiskestang

Hvad skal du bruge din fiskestang til?

Det er vigtigt at afklare formålet med fiskestangen, så du finder den helt rigtige fiskestang til dit behov. Du skal blandt andet gøre dig nogle overvejelser omkring hvor, du skal fiske. Skal du fiske ved sø, hav eller måske kyst?

Derudover skal du overveje, hvem fiskestangen er til. Er den til dig selv, skal du have en fiskestang til voksne. Her skal du kigge efter en fiskestang på 7-9 fod svarende til ca. 210-270cm. Skal du have dine børn med ud og fiske, skal du til gengæld have fat i fiskestænger til børn. De vil nemlig være kortere.

Måske du skulle overveje et fiskestangsæt?

I et fiskestangsæt vil du både finde fiskehjul og stang. På den måde er du sikker på, at stangens længde og hjulets slidstyrke passer sammen. Derudover er der også ofte penge at spare, fordi du kan købe alt udstyr samlet, i stedet for at skulle finde det hver for sig. Skal du ud og rejse og have fiskesættet med dig, kan du også finde et fiskestangsæt i et rejsevenligt format. Det er praktisk og giver blot mulighed for, at du kan tage fritidsinteressen med dig rundt.

Der er altså mange gode overvejelser, som vil gøre processen ved at starte på fritidsinteressen langt nemmere og mere overskuelig. Det er blot at springe ud i fiskeriet og få fundet det rette udstyr, som passer til dig og det behov, som du skal bruge udstyret til.