Inspiration til dit næste vinindkøb: prøv en Ribera del Duero

De gode ved at være interesseret i vin og have vinvalg og vinsmagning som hobby er, at du aldrig løber tør for muligheder for at prøve noget nyt. Over hele verden bliver der produceret vin, og med hundredevis af forskellige druetyper, forskellige klimaer og forskellige fremstillingsmetoder er dine muligheder næsten uendelige. 

Derfor er det altid spændende at gå på jagt efter noget godt at drikke til din næste store middag med familien eller vennerne, mens det også altid er sjovt bare at prøve noget nyt på egen hånd eller sammen med din ægtefælle på en helt normal aften. 

Hvis du gerne vil prøve en spændende vin fra Spanien, som har vundet anderkendelse over store dele af verden, skal du prøve Ribera del Duero vin. Ribera del Duero vin kommer fra et vindistrikt i det nordlige Spanien, og det er et område, som er kendt for nogle af landets allerbedste vine – derfor er det et spændende område for dig som vinentusiast at gå på opdagelse i. 

Du kan finde et stort udvalg af Ribera del Duero vin her, hvor der er masser af forskellige vine at vælge imellem fra det populære område. 

Hvad er Ribera del Duero vin? 

Ribera del Duero vin er vin fra et af Spaniens allermest kendte vinområder. Området har fået sit navn efter Duerofloden, som løber gennem den centrale og nordlige del af Spanien, og som grænser op til vinområdet. 

Her bliver kendte vine som bl.a.: Vega Sicilia, Hacienda Monasterio og Bodegas Arzuaga produceret, mens også mange andre spændende og smagfulde vine stammer fra området. 

Ribera del Duero vin er bl.a. kendetegnet ved druen Tinto Fino, som er en klon af den kendte Tempranillo drue. Tinto Fino druen giver den karakteristiske smag til Ribera del Duero vin, mens også de lokale klimaforhold er med til at gøre disse vine unikke. 

Tilsammen skaber det nogle vine, som er intense, koncentrerede og frugtige med en dybrød farve, hvilket bl.a. gør Ribera del Duero vin til et rigtig godt valg, når der skal rødt og kraftfuldt kød på menuen. 

Her vil intensiteten i en Ribera del Duero vin gå godt med kraften i eksempelvis en oksesteg eller lignende. 

Forskellige typer af Ribera del Duero vin

I Spanien er der forskellige krav, som stilles til forskellige vintyper efter lovgivningen. Denne lovgivning falder Ribera del Duero vin også indunder, da vinene i 1982 fik status som Denominacíon de Origen. 

Derfor finder du samme Ribera-vintyper med samme krav, som du finder i eksempelvis Rioja-vine. Disse krav til de forskellige vintyper er: 

  • Ribera del Duero vin – vino jóven: ingen lagring eller under et års lagring på fad
  • Crianza: Ribera del Duero vin skal være lagret mindst 2 år. Heraf minimum 1 år på egetræsfad og resten i flaske
  • Ribera del Duero vin Reserva: vinen skal være lagret i mindst 3 år, hvoraf mindst 1 år skal være på egetræsfad
  • Ribera del Duero vin Gran Reserva: en vin med en speciel kvalitet, der er lagret i mindst 5 år