Guide: sådan vælger du de rigtige terrassebrædder

Skal du også i gang med dit terrasseprojekt det kommende forår og sommer? Så har du sikkert brugt meget tid og energi på at finde ud af, hvilke brædder, som vil være bedst til netop din terrasse. Men hvordan skal man lige finde alle de forskellige former for brædder, der er derude, og hvordan kan man lige finde ud af, hvilken slags der er bedst til ens terrasseprojekt? Læs med i artiklen her og bliv lidt klogere på brædder. Derudover kan du finde god hjælp og forskellige former for terrassebrædder på denne hjemmeside: https://www.byggecenter.dk/.

Hvilket materiale skal jeg vælge til min kommende terrasse?

I de følgende afsnit vil der blive kommet lidt mere ind på nogle af de forskellige varianter af terrassebrædder, du kan vælge imellem. Dog er det vigtigt at huske, at der er rigtig mange forskellige former for brædder derude, og det kan være en god ide at undersøge det lidt nærmere også.

Hårdttræs terrassebrædder

I dag er hårdttræs terrassebrædder blevet en mere og mere populær løsning, da disse brædder kan holde i rigtig mange år, og de vil samtidig give din kommende terrasse et luksuriøst udseende. Dog kan disse brædder være en smule svære at bearbejde, da selve materialet er en smule hårdere og mere sprødt end andre materialer – netop fordi de skal være så hårde. Dog vil det færdige resultat også kunne holde i over 40 år, da de har så høj en slidstyrke og formstabilitet. Derfor er disse brædder også helt perfekte til det danske klima, som kan svinge en del i løbet af året.

Trykimprægneret terrassebrædder

Er du mere til et miljøvenligt materiale, er trykimprægneret terrassebrædder måske en god løsning for dig. Dette materiale anvendes oftere til lidt mindre terrasser eller til kolonihavehuse. Dette materiale er en smule billigere i købspris, men kræver dog en masse behandling og vedligeholdelse for at kunne holde i lang tid. De skal som minimum behandles hvert andet år, men en gang om året er bestemt det bedste. Hvis du husker at behandle dine trykimprægneretbrædder, kan de holde i op til 25 år, samtidig med at de vil være gode for miljøet.

Brunimprægneret terrassebrædder

Som navnet antyder har disse brædder en mere brunlig eller gylden farve, som kan minde lidt om de eksotiske træsorter. Hvis du vælger det brunimprægnerede træ til dine terrassebrædder, vil du få en terrasse, som er modstandsdygtig overfor diverse vind og vejr, hvilket kan gøre dem gode her i det danske klima. Dog skal du huske, at disse brunimprægnerede brædder ikke må være i berøring med vand eller jord i længere perioder ad gangen, da de så vil mindske deres holdbarhed. Dog er der rigtig mange mennesker, som vælger netop dette materiale til deres terrassebrædder, da de giver et smukt og eksotisk look til deres terrasse.

Der er altså mange forskellige slags træ og materialer, du kan vælge til dine terrassebrædder. Så er det bare at finde ud af, hvor meget pleje du har tid til at give din kommende terrasse, og hvilket look terrassen skal have.