Dette skal du vide før du køber en e-cigaret

Det er efterhånden gået af mode, at ryge almindelige cigaretter. Røgen lugter og man får dårlig ånde af alle de cigaretter som man måtte indtage. Dette er ikke kun det eneste, da man også får en masse giftige stoffer ned i lungerne. Men selvom folk er stoppet med at ryge cigaretter, så er man stadig afhængig af nikotin, så derfor er mange startet med at ryge e-cigaretter. E-cigaretter er også begyndt at blive meget populær blandt unge. Uanset om det er lovligt eller ej, så er der nogle ting, som man skal vide omkring e-cigaretten, før man vælger at investere i en.

Hvad er en e-cigaret?

En e-cigaret er alternativer til de meget usunde cigaretter. Det er dog et godt alternativ, som bruges af millioner, verden over. Dette produkt er lavet til at skulle tilfredsstille trangen til nikotin, uden at få de mere end 4000 kemiske stoffer, som er super skadelige. Der er ingen fremkaldende stoffer eller tobak, så derfor udskiller den ikke røg, men mere harmløs damp. En e-cigaret består af et batteri, en atomizer og et mundstykke. Batteriet overfører strøm til atomizeren, som derefter varmer væsken op. Denne væske kan findes med mange forskellige smage. De er super populære og mange vapebutikker har et stort udvalg af e cigaretter. Man kan få forskellige indhold af nikotin i sin væske, alt efter hvor mange cigaretter man er vant til at ryge. Hvis man har været en storryger, så skal man nok op og have en væske med 24mg, og hvis man bare er ude efter det for røgen, så er det også muligt at få væske med 0mg i.

Hvad er e-væske?

e-væske er den væske, som bliver varmet op at din atomizer, når du ryger en e-cigaret. Det er også her hvor smagen kommer fra. Væsken er baseret på to ting, en PG base og en VG base. PG står for propylene glycol og VG står Glycerin. Begge komponenter gør ingen skade når du inhalere, og er kun der for at skabe dampen. Når det kommer til smagen af væsken, så er det forskellige smagsaromaer, som er sat sammen. Der er en masse forskellige smagsvarianter at vælge imellem. Som sagt før så kan man også vælge mellem, hvor meget nikotin der skal være i denne slags væske. Det er dog i øjeblikket ulovligt at sælge væske med nikotin i.

Er det en god idé?

Hvis man skal være ærlig, så er det aldrig en god idé at inhalere nogen form for damp eller røg ned i sine lunger, og nikotinen i sig selv er ikke godt for dig. Det er dog et rigtig godt alternativ til cigaretter, som er endnu mere skadelige. E-cigaretter har ikke været på markedet i lang tid, så man ved ikke 100% hvad efterfølgerne er til at ryge det over en længere periode. Der er dog ingen tvivl om, at der er værre ting at ryge.