Fidget toys er genialt til børn der har gavn af ekstra ro

Det lyder måske en anelse mærkeligt, at legetøj kan være med til at give børnene ekstra ro. Med det såkaldte fidget toys der er det dog lige præcis det der gør sig gældende. Du har måske allerede hørt om de meget populære fidget spinners som både store og små gik rundt med? Fidget toys er et begreb der dækker over dimser, bolde og de velkendte fidget spinners som kan være med til at give ro. Det er stykker af dimser eller legetøj, som lige præcis er med til at stimulere hjernen og sanserne tilpas, til at der kan skabes den nødvendige ro. Med Fidget toys dk kan du finde lige præcis den praktiske, beroligende og nærmest unødvendige genstand, legetøj eller dims, som kan være med til at gøre dagen lidt mere overskueligt og lidt mere afslappende. Det kan endda være med til at give en bedre evne til at koncentrere sig med en fidget toy i hånden, hvis den anvendes over en længere tid. Den stimulans som sætter kroppen i bevægelse, giver de bedste betingelser for at vi kan fungere på nerve plan, præcis som det gjorde sig gældende i den urtid, hvor vi skulle være i bevægelse for at overleve. 

Har fidget toys eksisteret længe? 

Begrebet fidget toys er noget vi har påført dimser, legetøj og bolde, der har kunne være i hånden og give en stimulans uden at forstyrre omgivelserne betydeligt. Dog er det som sådan ikke et nyt begreb. Siden vi har kunne samle ting op fra jorden, sten fra standen eller kastanjer fra græsset, så har vi nydt godt af den beroligende effekt, som det at dimse eller pille ved noget i hænderne har kunne give. Det ses endda også på mere primitive aber, at de sidder og leget med eksempelvis små nødder i hænderne. Ja selv det at tygge tyggegummi går ind under begrebet fidget toys, hvis man ser på det helt overordnet. Det er altså en tendens der har været i alle de år der også har været mennesker, som en stimulans der har været med til at give ro på det indre. 

Fidget toys er vel anvendt til børn med diagnoser 

Fidget toys blev oprindeligt produceret til at tilfredsstille og give en kontrolleret stimulans til børn med diagnoser som eksempelvis ADHD eller autisme. Særigt efter den store inkluderingsplan fra regering på skoleområdet gjorde, at lige præcis dette marked eksploderede. Der var behov for små dimser, som ikke forstyrrede omgivelserne, men som kunne give den ro på det enkelte barn, som gjorde at det overhovedet var muligt at inkluderes i en almindelig folkeskole. Verden i dag er ikke nødvendigvis bygget til at kunne give den nødvendige stimulans i hverdagen og derfor blev fidget toys meget hurtigt populær hos både børn, voksne og unge, der nød godt af de beroligende stykker “legetøj”, uanset om der var tale om personer med diagnoser eller ej.