Find en tryg og dygtig tandlæge

Der er mange gode grunde til at gå til tandlægen, men nogle gange kan det også virke, som om der er mange gode grunde til ikke at gøre det. Du ved godt, du burde, men du hader tandlæger, eller det er for dyrt, eller du har tandlægeskræk, eller du har altid travlt i denne uge. Og så videre. Og så videre. Du ved dog også godt, at du ikke kan udskyde det for evigt. Læs med her og bliv motiveret. 

En omsorgsfuld tandlægeklinik 

Det kan være en god start, hvis du ikke bryder dig om tandlæger i det hele taget, at gå ud fra en anbefaling. Kender du nogen, der har en god, behagelig og omsorgsfuld tandlæge, så tag til den næste gang. Ellers kan du også prøve PLUS1, der ligger forskellige steder i København.  

På hjemmesiden www.plus1.dk kan du læse meget mere om klinikken og deres tilgang til tandpleje. Det handler meget om at få patienten til at føle sig tryg ved at lytte og indgå i en god dialog. Det er en grundig og faglig tandlægeklinik, hvor du nemt kan bestille en tid online og få set på sagerne. 

Den bedste tandlæge er den, der får dig til at føle dig tryg, men som samtidig sørger for, at dine tænder holdes sunde. Tandlægefaget har ændret sig meget i de sidste år, så hvis det er længe siden, du har været ved tandlægen, kan det give anledning til nogle spørgsmål. Hvorfor bruger I disse materialer? Hvad er forskellen på det ene og det andet?  

Det er vigtigt at have en tandlæge, som gider at tale og svare på dine spørgsmål og bekymringer. Ellers bør du i hvert fald kvittere med et tandlægeskift og en dårlig anmeldelse. 

Dyrt men det værd 

En af de argumenter, man ofte hører om hvorfor folk ikke går til tandlægen, er, at det er for dyrt. I virkeligheden er det slet ikke så dyrt, som det kunne være, og vi ved jo godt, at det kun bliver dyrere i fremtiden, hvis vi ikke går til tandlægen. Så hvorfor synes vi, det er så dyrt? 

Det har nok noget at gøre med, at vi i Danmark er vant til, at det at gå til lægen er gratis, da vi betaler for det igennem vores sygesikring. Derfor ser vi det som dyrt, når vi skal betale for noget, der også har at gøre med sundhed. Men sådan er det altså bare. 

Som sagt bliver det kun dyrere i fremtiden. Tænk på, hvis din tandlæge kunne fortælle dig noget til dit tjek, som ville gøre at du fik bedre tandhygiejne i fremtiden. Det ville måske føre til, at du kunne undgå en tandoperation i fremtiden. Og tandoperationer er, som de fleste ved, forfærdeligt dyre. 

Derfor er der altså ingen tvivl om, at et tjek i ny og næ er pengene værd, for det er nu engang billigst at have sunde og vedligeholdte tænder. Samtidig er det også både flottest og sundest for dig.