Sådan sikrer du din facade mod dårligt vejr


Vi kommer ikke udenom, at facademaling er husets hud. Ligesom vores menneskers hud skal beskytte os mod alverdens grimme ting, så beskytter facademalingen også huset fra alverdens grimme skader. Se med herunder, for at blive klogere på hvad facademaling er.

Facademaling – hvad er det?

Facademaling er noget som mange mennesker også kender som murmaling, men mest populært er navnet facademaling. Som selve navnet fortæller os, så er der tale om en helt specifik maling, som er udviklet til husfacader. Facademaling som du kan købe i Danmark, kan du ikke købe andre steder i verden, da dansk facademaling er udviklet på baggrund af det danske vejr, som slider på de danske huses facader, år efter år. De store mængder regn, slud, kulde og solstråler er alt sammen med til at skabe en krakelering i facaderne på de danske huse, som kan være meget svær at reparere, når først skaden er sket. Derfor er det vigtigt at være på forkant og male facaden med en god facademaling. Du kan læse mere om facademaling hos https://www.maling.dk/.

maling af facade

Hvordan vælger jeg facademaling?

Det kan være ganske udfordrende at skulle vælge den helt rette facademaling, når der er så mange forskellige slags på markedet. Der er dog nogle specifikke slags facademalinger som er særligt populære.

  • Akrylmaling er den mest anvendte facademaling. En akrylmaling har sine fordele i, at den er smudsafvisende og hårdfør overfor det danske vejr. Ydermere, er den også nem at vedligeholde, så dermed påkræver den ikke meget arbejdstid.
  • Cementpulvermaling er en maling med en mat overflade og som har sine fordele i form af, at den er meget nem at male med, og samtidig er den også hårdfør overfor det danske vejr samt vandafvisende, hvilket betyder meget i et land, hvor der falder meget regn i løbet af et år.
  • Silikonemaling er defineret som værende harpiks af silikone, som er blevet vandopløst. Denne har også en mat overflade, og den er tilmed også smuds- og vandafvisende. Hvad der er karakteristisk for denne facademaling er, at den kan bruges ovenpå tidligere malede facader.
  • Silikatmaling er måske den ældste type facademaling. Denne maling er blevet brugt i mere end 300 år. Fordelene ved denne maling er ekstraordinære og skiller sig ud fra de ovennævnte malinger. Den har sine fordele i form af, at den har en effektiv holdbarhed, er åndbar, kan ikke krakelere, og sidst men ikke mindst, er den uorganisk, hvilket betyder, at denne maling aldrig kan rådne. Denne facademaling er den mest effektive til de danske facader og er den mest hårdføre maling.

Sæt god tid af til overvejelserne

Det anbefales, at du sætter god tid af til at overveje tingene grundigt, således at du undgår at begå en større fejl. Mange danskere vælger hvert år at kaste sig ud i den store opgave, uden at lave det helt store forarbejde med undersøgelse og forespørgsler, og oftest har disse tilfælde endt ud i grimme facadeskader, som koster hundredtusinder af kroner. Forarbejdet er gratis, men tilsidesættelsen af forarbejdet er næppe gratis.