Gode råd når du skal have ny hoveddør

Når man står foran et hus eller en lejlighed, så er noget af det første, man lægger mærke til hoveddøren. Det er indgangen og udgangen til boligen, og selvom mange i første omgang ikke tillægger den så stor værdi, så er der en række faktorer, man skal overveje, hvis man skal have ny hoveddør. For det første er det vigtigt, at døren passer ind i den æstetiske stil, så den matcher resten af boligen. For det andet skal man overveje, hvilke materialer, man gerne vil have den i. For det tredje er der et sikkerhedsaspekt at overveje, så det ikke bliver en nem opgave for indbrudstyve at skaffe sig adgang. 

Vælg en hoveddør, der passer til dine formål 

Når du skal have ny hoveddør, så er det vigtigt at vælge en dør, der passer til netop dine formål. Noget af det første, man skal have styr på er hvilke materialer, man gerne vil have den i. Langt de fleste yderdøre bliver fremstillet i træ, da det er et robust og holdbart materiale, som holder i mange år. Det er også vigtigt, at materialet kan stå imod al slags vejr og vind. Især hvis døren sidder i væggen på et hus. Nogle af de mest almindeligt anvendte materialer er træ, træ/aluminium og PVC. Man bør vælge materialer ud fra, hvordan man ønsker døren ska se ud, men også i forhold til vedligeholdelse. Hvis man ønsker en minimal grad af vedligeholdelse, så skal man vælge elementer i enten træ/aluminium eller plast. 

Mange forskellige typer og muligheder at vælge imellem

I nogle tilfælde kan man stå med en hoveddør, der skal specialdesignes, fordi målene på døren adskiller sig fra de gængse størrelser. Her kan man med fordel kontakte en professionel, som kan specialdesigne den. Man kan vælge at få en dør, som f.eks. er i robust træ, men mange vælger også at få lavet et lille vindue i den, så man kan se dem, der står udenfor. Andre igen foretrækker at have en dør, der hovedsageligt består af glas.

Det er op til den enkelte, hvordan det æstetiske udtryk skal være. Man kan vælge mellem fyldningsdøre eller pladedøre. En fyldningsdør består altid af en dørramme og en karm. Man kan så vælge mellem forskellige fyldninger. Hvis man gerne vil have mulighed for at få et lille glasfelt, så skal man vælge en pladedør. Denne type er især populær i nybyggerier.

Sikkerhed frem for alt

Når man skal have ny hoveddør, er det ligeledes vigtigt, at den er sikker. Det skal forstås på den måde, at det bliver en sværere opgave for en eventuel indbrudstyv at skaffe sig adgang til boligen. Man gør en hoveddør mere sikker ved at bruge sikkerhedsbeslag, sikkerhedslåse og lamineret glas, der gør det sværere for tyven at bryde ind.

Mange vælger desuden at få sikret deres vinduer og måske endda at få installeret et alarmsystem, så man kan føle sig tryg, både når man er hjemme, og når man er væk fra boligen. Hvis man vil have yderligere sikkerhed, så kan man vælge at installere automatisk lys, der tænder, når man nærmer sig hoveddøren. Det kan være yderst effektivt.