Foråret er tiden til at finde udendørs legetøjet frem igen

Vinteren slipper snart sit trælse tag og lader foråret komme til. Forår er de smukke lysegrønne farvers tid. Alle de små løgplanter begynder at kigge frem. Vintergækken står og nejer med sit lille vinter farvede hoved. Alting lokker og kalder for at få os ud i det skønne vejr. Der kommer flere lyse timer og solen gemmer sig ikke hver eneste dag. Foråret kalder på ude aktivitet og leg. Gadekridt, løbehjul med store hjul, hinkesten og meget mere kommer frem fra haveskuret og bliver genopfundet. Rulleskøjter og løbehjul med store hjul, skal efterses og måske have en gang olie, men så er det også bare med at komme ud at lege.

Leg og havearbejde i forårets lyse timer

Ikke kun løbehjul med store hjul og rulleskøjter kalder på at få opmærksomhed. Haveredskaberne vil også gerne ud af skuret og i brug. Riven vil mægtig gerne rive al mosset ud af græsplænen og gøre grus gangen helt sirlig og pæn. Spaden vil helt vildt gerne i gang med at vende jorden i urtehaven og dele stauderne. Alt imens ungerne tegner med kridt på sten terrassen og løber på løbehjul med store hjul.

Foråret har svært ved ikke at få den mest kuldskære af os lokket ud på gåture, havearbejde og leg med løbehjul med store hjul, rulleskøjter, hinkesten og alt det andet sjove, som har været gemt væk i umindelige tider.

Foråret er også planlægningens tid

Tiden mens ungerne løber på løbehjul med store hjul og cykler frem og tilbage i vænget, er også tiden til at planlægge forårets og sommerens aktiviteter i haven. Måske skal der lægges lidt om. Måske skal der sløjfes græs og kedelige bede, for at få plads til nogen af alle de skønne blomsterblandinger som lokker insekterne til. Måske er det tiden til at beslutte at haven frem over skal forsyne sig selv med økologisk gødning og at alt hvad der er i haven skal blive i haven. Det kan også være at netop dette forår og denne sommer kun er til nydelse. Måske skal der sættes et læhegn op, så tiden i haven kan blive endnu længere.

Forår bliver inden længe til sommer

Al den leg med løbehjul med store hjul, rulleskøjter, gade kridt og alle de andre sjove ting, får snart endnu mere plads. Foråret er stadig tæt på vinteren, så kulden er ikke helt væk. Det er endnu ikke tiden til at sidde stille i haven, med en god bog og en kop kaffe. For at holde varmen er vi nødt til at lege og løbe på løbehjul med store hjul, eller lave havearbejde. Inden længe kommer sommeren og tager over.

Nye lege kan begynde

Sommeren jager ikke løbehjul med store hjul og rulleskøjterne bort. Sommeren tilbyder bare endnu flere muligheder for leg. En god vandkamp er ikke særlig sjov i det tidlige forår, men helt på sin plads midt i sommerferien.

Liggestolen og det lille terrasse bord genfinder deres pladser og tiden er inde til den gode bog og de mange timer ude i haven.