Få en ordentlig søvn med en god sengeramme

Alle bare nogenlunde velinformerede mennesker ved efterhånden hvor sundhedsskadeligt det kan være ikke at få sin søvn.

Det kan selvfølgelig variere lidt fra dag til dag og fra person til person hvor meget søvn man har brug for ift. hvad der er optimalt. Det er dog en god tommelfingerregel at få mellem 7 og 8 timers søvn på et døgn.

Når det så er sagt så er der også utrolig mange ting der kan påvirke din søvnkvalitet i både positiv og negativ retning. Herunder kan du læse om nogle af de ting. 

Mængden af frisk luft

Luftkvaliteten i dit soveværelse kan have utrolig stor betydning for hvordan du sover. Både hvis der er for fugtigt, for varmt, for koldt eller for tørt. Derfor er det en rigtig god ide med ventilation i soveværelset der sikrer dig en vis mængde frisk luft i løbet af natten.

Alternativt bør du som minimum lade døren ind til soveværelset stå åben, og lufte ud 5-10 minutter inden sovetid.

Stress

Når vi er stressede, er hjernen overbelastet og det kan derfor være svært at finde ro om aftenen, måske du har en masse tanker der myldrer, og bliver angst for at lægge dig til at sove i frygt for at sove over og ikke at kunne nå dagens opgaver.

Stress hæver vores adrenalin niveau i kroppen, og det er en direkte søvn dræber, og det værste er at stress er selvforstærkende og kan være med til at starte en ond cirkel.

Indretningen af dit soveværelse

Det er heller ikke lige meget hvordan dit soveværelse er indrettet. Hjernen opfanger nemlig rummet omkring os, og kan især fornemme hvis der er kaos og uorden. Så derfor er det en god ide at skabe et roligt soveværelse.

Indretning i soveværelset handler om alt lige fra hvilken sengeramme og farver på væggene du vælger, til hvilke billeder du hænger op og den belysning der er.

Hos sengespecialisten på https://www.sengespecialisten.dk/tilbehor/tilbehor-til-sengen/sengerammer finder du et stort udvalg af sengerammer og andre ting til at indrette dit soveværelse med.

En simpel ting som materialevalg af sengeramme har også indflydelse på indeklimaet i dit soveværelse, så derfor er det vigtigt at tage et velovervejet valg frem for blot at købe den billigste sengeramme, det billigste sengetøj osv. 

Din kost

Din kost spiller også ind når nattens mørke sænker sig. Har du f.eks. fået for meget koffein kan det holde dig vågen, og har du fået meget fed eller stærk mad kan det give bøvl med luft i maven osv. som igen giver uro i kroppen og gør at det er svært at sove roligt.

Du kan med fordel læse om hvilke fødevarer der faktisk virker beroligende, og gå efter at indføre nogle af dem i din daglige kost.

Sluk for skærmen

Du har sikkert hørt at mobiltelefonen er en rigtig dårlig ide i soveværelset, men faktisk er det alle skærme der i løbet af dagen kan påvirke din søvn. De udsender nemlig alle sammen et såkaldt blåt lys, som har en forstyrrende virkning på kroppens naturlige søvnhormon.