Det skal du vide om et holdingselskab

Næsten alle mennesker har set betegnelserne ApS og A/S efter et selskabs navn. Når man kigger sig omkring efter selskabsnavne, står det efter mange. Men hvad betyder det, og hvad betyder det for dig?

Hvis du ser en af disse termer efter et selskabsnavn betyder det at de er et holdingselskab. Hvis du er selskabsejer og ikke helt er sikker på, hvad det er, er det helt okay. Mange ved faktisk ikke rigtig, hvad det betyder at være et holdingselskab.  Hvis du er nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dig, skal du bare læse med videre i denne artikel.

holdingselskab

Hvad er et holdingselskab

I bund og grund er det faktisk ikke et rigtigt selskab. Hvad det skal betyde er, at det ikke har nogen produktion. Hvis du for eksempel har et legetøjsselskab, er dette selskabs funktion at producere legetøj og sælge det. Dette er ikke tilfældet for et sådan et her.

Et holdingselskab er et selskab, der har primært har anparter eller aktier i et produktionsselskab. Derfor kan man beskrive et det som et passivt selskab, der egentlig bare investerer i de andre selskaber.

Lad os tage legetøjsselskabseksemplet igen. Hvis du har fire forskellige legetøjskæder. Så vil et holdingselskab være moderselskabet, der havde aktier i alle disse selskaber. Et holdingselskab kan den måde skabe sikkerhed for et af selskaberne, hvis det går dårligt for dette. 

Hvad med momsregistrering

I et holdingselskab er der typisk ikke nogle ansatte. Der er heller ingen produktion af noget. Det skal derfor sættes en tyk streg under passivt i passivt selskab. Et holdingselskab har primært udelukkende til funktion til at være moderselskabet for produktionsselskaber.

Da holdingselskabet ikke har nogen produktion og som udgangspunkt, skal selskabet derfor ikke være momsregistreret. Der er dog undtagelser. Hvis selskabet har folk ansatte, som aktivt investerer penge i andre selskaber.

Lad os sige der sidder to personer i dit holdingselskab for legetøj, skal dit selskab momsregistreres. Dette betegnes som momspligtig aktivitet. Det vil altså sige i eksemplet med de fire legetøjsselskaber med to personer, der investerer, skal være momsregistrering.  

Hvordan laver man et holdingselskab

Processen i at lave et holdingselskab, kan være lidt kringlet, og det kan tage tid at sætte sig ind juraen bag det. Det kan derfor være smart at hyre en advokat. En advokat har taget en uddannelse i, hvordan alle processerne i at starte sit eget hænger sammen.

Det vil derfor være den nemme løsning at hyre en advokat til at gøre arbejdet. En advokat ville også kunne rådgive dig i, hvad de bedste valg i din situation ville være.

Hvis du i forvejen skal til at starte driftsselskab, og du egentlig bare ville undersøge, hvad det er, så kan du starte dit det sammen med dit driftsselskab. Dette er den nemmeste og den billigste måde at starte dit eget på.