Derfor skal din næste investering være en udlejningsejendom

Når du køber en ejendom for at leje den ud og tjene penge på det, hedder det en udlejningsejendom. Det er måske noget, de færreste tænker på som en investering, men der kan faktisk være rigtig mange penge at tjene på det. Et køb af udlejningsejendom er dog ikke nødvendigvis en nem eller kort proces – især ikke hvis man står helt alene med det. Står du derfor og overvejer at købe en udlejningsejendom for at have lidt ekstra penge mellem hænderne, kan det være en god idé med hjælp fra et professionelt firma.

Det kan en boligadvokat gøre for dig 

Køb af udlejningsejendom kan som sagt være en besværlig affære for en, som ikke kender meget til boligmarkedet eller den administrative side af boligkøb og udlejning. Det er derfor bedst at få en boligadvokat ind over sagen.

En boligadvokat kan for eksempel hjælpe dig med at gå igennem købsaftalen. Det er altid godt med et trænet øje, da der kan være forskellige juridiske klausuler eller termer, som du måske ikke helt kender betydningen af. Ved køb af udlejningsejendom kan en boligadvokat altså hjælpe med, at du ikke skriver under på noget, som du ikke forstår.

En boligadvokat kan også hjælpe med hvordan du bliver sat som ejer ved køb af en udlejningsejendom. Det kan for eksempel være dig som person, der er juridisk ejer, men det kan også være dit firma. Der er fordele og ulemper ved begge, og det er derfor noget, der skal diskuteres med en advokat først.

En udlejningsejendom bliver desuden købt som beset, så det er en god idé, hvis en advokat har været med ude at se boligen og læst alle papirerne igennem før, at du underskriver noget.

køb af udlejningsejendom

Alt du skal vide om køb af udlejningsejendom

Før du underskriver kontrakten, er det en rigtig god idé at tjekke op på, hvor meget du egentlig kan tjene ved den potentielle ejendom. Hvis du ikke gør det, kan du nemlig få en grim overraskelse. Sørg derfor at den udlejningsejendom, som du køber faktisk er en god investering. Dette kan en boligadvokat også ofte hjælpe dig med at bedømme.

Når først du er begyndt at leje ejendommen ud, er det vigtigt, at du har helt styr på standen og eventuelle skader. Hvis lejer ødelægger ejendommen på nogen måde, skal du nemlig kunne bevise, at det er lejer, der skal stå med regningen og ikke dig. Dokumenter derfor alting – og gerne med billeder!

Hvis du lejer ud til beboelse, skal du desuden tage stilling til hvem du vil leje ud til. Det kan for eksempel være om du vil have børn i boligen eller leje ud til unge mennesker, da der er større sandsynlighed for skader på ejendommen. I samme omgang skal du tage stilling til hvorvidt husdyr er tilladt.

Hav desuden helt styr på hvor meget lejer skal betale for el, varme og vand. Du kan hurtigt blive overrasket over prisen på de tre ting, så sørg for at opkræve det rigtige beløb.